Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wartościowa i bezpieczna żywność

24 grudnia 1996 | Ekonomia | AS

Firma, która dostarcza kiepskie wyroby, dziś już nie wygra z konkurencją

Wartościowa i bezpieczna żywność

Dobra żywność to taka, która ma odpowiednią wartość odżywczą ijest bezpieczna dla zdrowia -- twierdzą naukowcy. Jednak wyniki kontroli przeprowadzanych przez rozmaite instytucje, np. Państwową Inspekcję Handlową czy Państwową Inspekcję Skupu i Przetwórstwa Artykułów Rolnych, dowodzą, że choć w ostatnich latach widoczny jest pewien postęp, to jakość artykułów spożywczych wciąż pozostawia wiele do życzenia.

Tymczasem poprawa oferty żywnościowej leży nie tylko -- jakby się pozornie wydawało -- w interesie konsumentów, ale i producentów. Niektórzy wytwórcy doskonale już zdają sobie sprawę, że firma, która dostarcza...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 948

Spis treści
Zamów abonament