Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Trufle w Internecie

24 grudnia 1996 | Nauka i Technika | KK

Trufle w Internecie

We Francji i we Włoszech, hodowcy trufli perigordzkich i piemonckich zamierzają wykorzystać sieć Internetu do informowania konsumentów o zaletach tych grzybów oraz do instruowania potencjalnych producentów o sposobach obchodzenia się z tym przysmakiem. Chętni otrzymają podaną jak na dłoni wiedzę o Tuber magnatum, czyli białej trufli piemonckiej i Melanosporum, czyli ciemnej trufli perigordzkiej. Truflowy temat stał się o tyle aktualny, że coraz większą konkurencję stanowią trufle azjatyckie, głównie pochodzące z Chin, które jeśli nie zostaną powstrzymane, zepchną trufle europejskie na gastronomiczny margines dla snobów. Europejscy truflokultorzy uzyskają poprzez Internet wiadomości, jak obniżać koszty, a tym samym jak sprostać konkurencji i umasowieniu tego grzyba.

K. K.

Brak okładki

Wydanie: 948

Spis treści
Zamów abonament