Zaprojektuj sobie cukierka
Ręcznie wytwarzane w Manufakturze Cukierków słodycze polubiły nie tylko dzieci. Wśród klientów są też duże firmy szukające oryginalnych upominków.
Kinga Żelazek
W Manufakturze Cukierków klient nie tylko kupi cukierki i lizaki w ponad 300 wzorach. Może też obejrzeć, jak przebiega ich produkcja metodą z XVII wieku, a nawet wziąć udział w warsztatach tworzenia słodyczy. Pokazy odbywają się przez cały tydzień od poniedziałku do niedzieli. Bilet wstępu wraz z karnetem na słodycze kosztuje od 10 zł.
Pierwszy sklep firmowy powstał w 2011 roku w Warszawie. Teraz są trzy: dwa w stolicy i jeden w Toruniu. Słodycze produkowane w Manufakturze są dostarczane do ponad 50 punktów handlowych, a do końca marca przyszłego roku ich liczba wzrośnie do 100.
– Nasze cukierki trafiają do sklepów z zabawkami, kawiarni oraz restauracji. Na rynku słodyczy wyróżniają się kolorystyką, smakiem i wysoką jakością surowców użytych do produkcji. To produkty bez glutenu, konserwantów, wytwarzane głównie przy użyciu naturalnych barwników – mówi Maciej Jacyno-Onuszkiewicz, właściciel biznesu.
Słodycze z Manufaktury Cukierków mają swoich zagorzałych zwolenników. – Na Facebooku mamy już ponad 40 tysięcy fanów – mówi przedsiębiorca....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta