Na opakowaniu lepiej niż w rzeczywistości
Najczęstszym błędem wytykanym producentom żywności jest nieprawidłowe znakowanie produktów spożywczych
Wytwórcy zaniżają ilość wody w produkcie albo „zapominają” o tych rodzajach oznakowań, które nie są dla nich korzystne.
Tak przynajmniej wynika z ostatnich kontroli przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).
Błędy dotyczą znakowania opakowań jaj. Inspektorzy znaleźli je na ponad 40...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta