Potrawy groźniejsze od muchomorów
Jadowite węże, trujące ryby, ropuchy i skorpiony – takie menu spotkamy w azjatyckich restauracjach od Japonii po Wietnam. W Czwórce rusza dokumentalny serial o najniebezpieczniejszych przysmakach świata.
„Śmierć na talerzu” to program dla smakoszy o mocnych nerwach, odpornych żołądkach i dużej skłonności do ryzyka. Japonia – pod względem kulinarnym – kojarzyła mi się dotychczas z sushi. Jednak tamtejsi koneserzy wolą bardziej wysublimowane dania, np. fugu. Pod tą nazwą ukrywa się wyjątkowo brzydka kolczasta ryba o wyłupiastych jak u bazyliszka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta