Sokołów zarzuca sieci w Unii
Wędliny ze znaną w Polsce marką znajdą się w sklepach w Europie
– Jesteśmy już największym producentem plastrowanych wędlin w Polsce. Zamierzamy także zostać liczącym się graczem na rynku europejskim – mówi „Rz” Bogusław Miszczuk, prezes Sokołowa, wicelidera polskiego rynku mięsnego.
Pierwszy krok do europejskiej ekspansji firma zrobi w tym roku, rozpoczynając rozbudowę zakładu w Sokołowie Podlaskim. Inwestycja, która zostanie zakończona w 2012 r., będzie kosztować ok. 50 mln zł. Dzięki niej Sokołów może produkować ok. 18 tys. ton plastrowanych wędlin rocznie, niemal dwa razy więcej niż obecnie. Ponadto zastosowanie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta