Ryba portowa
Idą wakacje, rusza sezon nadmorski, a z nim dość częste pytanie - gdzie można zjeść dobrą i najlepiej świeżą rybę?
Odpowiedź i to logiczna nasuwa się sama: nad samym morzem. Bo, przecież najświeższa ryba powinna być najbliżej łowiska.
Na Pomorzu Zachodnim takich miejsc nie brakuje – od Świnoujścia po wybrzeże koszalińskie. Nie chodzi jednak o liczne bary i smażalnie, bo tutaj jak w loterii, ale przede wszystkim porty, przystanie i bazy rybackie. Wciąż jest ich wiele, od najbardziej położonego na zachód Świnoujścia, poprzez Międzyzdroje, Dziwnów, Mrzeżyno, Kołobrzeg, aż po Darłówko. Nie wspominając o mniejszych bazach. Większość z portów w ciągu ostatnich lat mocno się zmieniła. Głównie dzięki unijnym pieniądzom udało się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta