Polizać ekran
Na kolację do kina, czyli jak sztuka przenika się ze smakiem.
Filmy i programy kulinarne zalewają telewizję. W natłoku rozrywki, edukacji i instruktażu coraz częściej zdarzają się filmy pełnometrażowe. Ambicją topowych szefów kuchni z całego świata jest stworzenie własnej produkcji. Niektórzy, jak Rene Redzepi czy Andoni Aduriz, są w tej dziedzinie niespotykanie płodni. I choć nie są to hollywoodzkie superprodukcje, bywają nie tylko ciekawe, ale i świetnie nakręcone.
Wraz z latem zbliża się czas festiwali, również tych filmowych. To idealne okazje, żeby obejrzeć filmy, które na regularny srebrny ekran nie mają szans trafić. Poza...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta