Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Irlandzki krem mleczny

03 listopada 2007 | Styl życia | Wojciech Gogoliński

Zanim Irish Cream wprowadzono do sprzedaży w 1974 roku, kilka lat trwały próby uzyskania jednolitej nierozwarstwiającej się konsystencji śmietany i whiskey. Baileys zrewolucjonizował myślenie o kremach i wywołał modę na podobne produkty. Stworzył nowy gatunek alkoholi – Irish Cream. Sam stał się wkrótce najpopularniejszym i najlepiej sprzedawanym likierem na świecie. Pomimo pojawienia się od tamtej pory wielu bardzo podobnych wyrobów Baileys do dziś pozostaje klasyką. Jego popularność pośrednio przyczyniła się do wzrostu zainteresowania irlandzką whiskey. Barwa kawy z mlekiem, delikatny‚ śmietankowo-krówkowy‚ lekko czekoladowy smak i zapach o odcieniu toffi‚ z nutką cynamonu.

Brak okładki

Wydanie: 7854

Spis treści
Zamów abonament