Ryba w roli głównej
Doozo, ul. Bracka 18, tel. 022 353 89 56, czynne od poniedziałku do soboty w godz. od 12 do 23; można płacić kartą. Informacje dodatkowe: • parking – nie • klimatyzacja – tak • sektor dla palących – tak • karta win – nie • menu dla dzieci – tak • Internet bezprzewodowy – tak
Doozo to najmłodszy sushi bar w Warszawie. Powstał na miejscu dawnego Kebabu przy Brackiej. Jest śródmiejski w stylu, modniarski, ale smaczny, w sam raz na szybki lunch.
Debiutant ma zaledwie tydzień, ale jak na raczkującą knajpkę jest całkiem nieźle przygotowany do walki na gastronomicznym rynku Warszawy. Można tu zamówić standardowe gatunki ryb, sushi mani są doświadczonymi kucharzami, ryż gotują nieźle (ziarno jest krótkie, lekko kwaśne, spoiste), a cała załoga robi przyjazne wrażenie. Zamiast rozprawiać się ze stereotypami na temat sushi, eksperymentować, po prostu sklejają tutaj ryż z rybą....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta