Wielkanoc na Starym Mieście
Wielkanocną święconkę na drewnianym stole będzie można oglądać w Wielką Sobotę przed restauracją U Fukiera. W święta od godz. 10 można przyjść do Fukiera całą rodziną na uroczyste śniadanie.
W świątecznej karcie znajdziemy tradycyjne staropolskie specjały w artystycznym, autorskim wydaniu Magdy Gessler. W menu będą jajka faszerowane po polsku z truflami i szczypiorkiem, pasta jajeczna z lubczykiem, kurczak z mizerią i pasztet z dziczyzny białej (kuropatwy, bażanty, króliki). Z dań gorących zostanie podany boczek wędzony, szynka pieczona w całości w chlebie i biała kiełbasa z konfiturą z cebuli i sosem z miodu pitnego.
Z potraw najbardziej swojskich...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta