Zdrowa żywność to w Polsce wciąż nowe zagadnienie
Rozmowa z Justyną Niedbalską, właścicielką sklepu Żółty Cesarz
Rz: Pięć miesięcy temu otworzyła pani w Gdyni sklep ze zdrową żywnością. Skąd zainteresowanie tą branżą?
Justyna Niedbalska: Dorastałam w rodzinie, w której dużą uwagę zwraca się na dobór produktów żywnościowych, oraz w środowisku wegetariańskim, dlatego kiedy pomyślałam o rozpoczęciu własnej działalności, nie miałam trudnego wyboru. Poza tym często słyszałam, że w Trójmieście nie ma wielu sklepów ze zdrową żywnością, które miałyby też w sprzedaży naturalne kosmetyki i ekologiczne środki do sprzątania.
Podobno sklep bardzo dobrze prosperuje?
Tak, jest nieźle. Jeśli nadal tak będzie, to za pół roku zwrócą się zainwestowane pieniądze. Mogę się pochwalić sporą grupą stałych klientów i rosnącą liczbą nowych. Niebawem...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta