Linner na Wielkanoc
Rillettes, czyli mus z raków z chłodnikiem z botwinki, zielone szparagi z marynowanym pstrągiem głębinowym, jajkiem przepiórczym i z sałatką z kopru i szczawiu dostaną goście, którzy przyjdą na wielkanocny linner do restauracji La Rotisserie w hotelu Le Regina.
Linner to formuła, która łączy w sobie obiad i kolację (lunch i dinner). W zamyśle ma to być spokojny, popołudniowy posiłek w gronie rodziny czy przyjaciół. Jako danie główne na świąteczny linner szef kuchni Paweł Oszczyk proponuje kurczaka „baby” w formie confi, czyli długo duszonego techniką francuską, ale z klasycznym polskim farszem. Jako dodatek do niego podane zostanie ulubione przez Oszczyka palone masło o intensywnym aromacie i… owsianka z polskimi warzywami. Na deser dostaniemy pieczony mus serowy z coulis z suszonej moreli i sorbetem z miodu Manuka oraz tradycyjny mazurek kajmakowy. Miód Manuka to leczniczy specjał z Nowej Zelandii, ma niezwykłe właściwości antybakteryjne. Cena linnera: 175 zł od osoby (wliczając dwie lampki wina).
∑ La Rotisserie, hotel Le Regina, ul. Kościelna 12, tel. 022 531 60 00, czynne: codz. 7-23; można płacić kartą