Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Mięso dojrzewa jak wino

09 września 2011 | Wołowina
źródło: Rzeczpospolita
Stek  z polędwicy wołowej  z borowikami, warzywami  i sosem z czerwonego wina
źródło: Archiwum
Stek z polędwicy wołowej z borowikami, warzywami i sosem z czerwonego wina

Jeśli kupiony w supermarkecie kawałek wołowiny po przyrządzeniu okazuje się twardy i niesmaczny, niekoniecznie znaczy to, że kucharzowi brakuje umiejętności. Prawdopodobnie sprzedawano w sklepie niedojrzałe mięso.

Po uboju zwierzęcia następuje stężenie mięsa – trwa to dobę. Później rozpoczyna się proces dojrzewania, zwany potocznie również kruszeniem....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 9026

Spis treści

Lista 500

Zamów abonament