Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kuchnia jak magnes

09 września 2011 | Holiday Inn
Paweł Kałuski
źródło: Archiwum
Paweł Kałuski

Rozmowa: Paweł Kałuski, szef kuchni w restauracji LunaSol

Jakie potrawy serwuje hotelowa restauracja?

Paweł Kałuski: Menu LunaSol łączy inspiracje wielu kuchni narodowych. Oczywiście w karcie nie może zabraknąć dań i składników typowych dla kuchni polskiej, bo tego oczekują nasi goście zagraniczni. Jednak nawet wtedy nie jest to kuchnia tradycyjna, ale moja interpretacja polskich dań. Na przykład tradycyjny żurek podawany jest w chlebie z jajkiem przepiórczym.

Z jakich przepisów w menu jest pan szczególnie dumny?

Każda pozycja z karty to owoc mojej pracy, testów, inspiracji z podróży kulinarnych. Dania, które uważam za szczególnie udane, cieszą się również największym uznaniem naszych gości. Np. tatar z łososia z imbirem, czerwonym kawiorem i chipsami z pietruszki albo stek z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina podawany ze szpinakiem. Wielu...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 9026

Spis treści

Lista 500

Zamów abonament