Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co zrobić z nadwyżkami cukru

04 października 2003 | Ekonomia | NE
źródło: Nieznane

Przemysł cukrowniczy Po wejściu Polski do UE konsumentom grozi szok cenowy

Co zrobić z nadwyżkami cukru

Po wejściu Polski do Unii Europejskiej krajowym konsumentom cukru grozi szok cenowy - mówiono na wczorajszym posiedzeniu Cukrowniczej Izby Gospodarczej. W UE cena interwencyjna cukru, poniżej której nie wolno go wprowadzać na rynek, wynosi 63,19 euro za 100 kg, podczas gdy aktualna cena rynkowa w Polsce to około 30 euro.

...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3043

Spis treści
Zamów abonament