Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

HACCP dla wszystkich

04 października 2003 | Prawo | NŻ

Sejm uchwalił Zdrowa i bezpieczna żywność

HACCP dla wszystkich

Wszystkie firmy zajmujące się produkcją i obrotem żywnością muszą, począwszy od dnia naszej akcesji do Unii, wdrożyć zasady systemu HACCP. Sposób weryfikacji wykonania takiego obowiązku określa kierujący takim zakładem. Nie musi jednak prowadzić w tym celu specjalnej dokumentacji.

Uchwalona w piątek obszerna nowelizacja ustawy z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ma charakter dostosowawczy do prawa żywnościowego Unii Europejskiej. Wprowadza nowe definicje, obowiązki i przepisy kompetencyjne, dotyczące m.in. monitoringu żywności i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3043

Spis treści
Zamów abonament