HACCP dla wszystkich
HACCP dla wszystkich
Wszystkie firmy zajmujące się produkcją i obrotem żywnością muszą, począwszy od dnia naszej akcesji do Unii, wdrożyć zasady systemu HACCP. Sposób weryfikacji wykonania takiego obowiązku określa kierujący takim zakładem. Nie musi jednak prowadzić w tym celu specjalnej dokumentacji.
Uchwalona w piątek obszerna nowelizacja ustawy z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ma charakter dostosowawczy do prawa żywnościowego Unii Europejskiej. Wprowadza nowe definicje, obowiązki i przepisy kompetencyjne, dotyczące m.in. monitoringu żywności i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta