Smak tradycji
Miód kampinoski, kiełbasa jałowcowa, sękacz i nalewka benedyktyńska znalazły się wśród 11 najlepszych mazowieckich potraw.
O Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za najlepszy produkt żywnościowy starało się 18 przysmaków. Komisja oceniała przede wszystkim smak, wygląd i estetyczne opakowanie. Oceniający musieli spróbować wszystkich produktów. Ich zdaniem, na nagrodę zasłużyło 11 przysmaków.Marszałkowi Adamowi Struzikowi najbardziej smakowały: miód kampinoski, kiełbasa jałowcowa i sękacz.
– Są wyjątkowe – zachwalał. – Nie mają konserwantów, a takie promują nasz konkurs: smaczne, zdrowe i tradycyjnie wytwarzane.
Rodzinne...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta