Jazz grany do sushi
Jazz Point Food & Music, Złote Tarasy, ul. Złota 59, tel. 022 428 20 27, czynne codziennie od 12 do 23, można płacić kartą.
Koreańczyk Kim Jae Hak – niegdyś szef kuchni Seulu, dziś współwłaściciel obleganej Akashii – otworzył kolejne miejsce. Jego restauracja ma połączyć dobrą kuchnię i jazzowe brzmienia – Kim Jae Hak chce kultywować muzyczne obyczaje poprzednika, czyli Akwarium Jazzarium i organizować koncerty i zapraszać gwiazdy.
Jazz Point jest nowoczesnym i świetnie zorganizowanym przedsięwzięciem. Mają tutaj jedną z lepszych kelnerskich ekip w mieście. Personel jest przeszkolony, wie, co polecać gościom, zna koreańskie odpowiedniki nazw potraw, jest dynamiczny i czujny.
Jadalnia robi świetne wrażenie. Stoliki nakryte są białymi obrusami, a każdy jest kameralnie oświetlony. W głębi jest niewielka scenka, biały fortepian i prawdziwe bohaterki wieczoru – Diana Krall i Norah Jones, których koncerty wyświetlane...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta