Św. Walenty w restauracjach
Co polecają szefowie kuchni: Luc Dernacourt, Marcin Chojecki, Antonio Lizzo, Ernest Jagodziński, Daniel Isberg.
Boathouse, Wał Miedzeszyński 389a, tel. 022 616 32 23, czynne codziennie od godz. 12 do ostatniego gościa, można płacić kartą
Luc Dernacourt poleca na walentynkową kolację risotto z homarem i szalotkami (68 zł), comber jagnięcy pieczony z rozmarynem podawany z warzywnymi agnolotti, zieloną soczewicą i czosnkowym ragout (79 zł) oraz cielęcinę faszerowaną szpinakiem, mozarellą i szynką, w sosie własnym, podawaną z risotto i grzybami (68 zł). Każdego wieczoru w lutym (oprócz 14 lutego) każda para – niekoniecznie zakochana – otrzyma do kolacji butelkę wina. Do kawy dostaniemy zaś deser: Boathouse Tiramisu, 4 art Creme Brulle albo Hot & Creamy Choco Cake.
Oberża Pod Czerwonym Wieprzem, ul....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta