Zrobiono dużo, trzeba więcej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
Jak integrować się z Unią Europejską
Zrobiono dużo, trzeba więcej
Za pięć-sześć lat w Grójcu czy w Raciborzu żywność będzie musiała spełniać te same normy co w Rzymie iw Londynie -- mówiono na wczorajszym posiedzeniu Rady do spraw Integracji Europejskiej Polskiego Przemysłu Żywnościowego -- i nie będzie wówczas eksportu czy importu np. z Niemiec, bo to będzie wspólny rynek. Rynek, na którym będzie wygrywał ten, kto zaoferuje lepszy i tańszy produkt.
Czy polski przemysł spożywczy będzie miał wówczas jakieś szanse wkonkurencji z potrafiącymi sprostać wysokim wymaganiom firmami europejskimi?...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta