Kraków sercem kuchni polskiej
Polak za nic w świecie nie kupiłby telewizora rodzimej produkcji i rodzimej nazwy. Ubranie najlepiej jak francuskie‚ buty włoskie. Za to‚ jeśli chodzi o jedzenie‚ wstępuje w nas duch patriotyczny.
Chleb staropolski‚ szynka galicyjska‚ salceson z Podhala. Dobre‚ bo polskie. A jeżeli to polskie jest rodem z Krakowa‚ to już nie ma mocnych. W Krakowie bije serce kuchni polskiej‚ wszystko tam jest stare‚ konserwatywne i porządne....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta