Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kraków sercem kuchni polskiej

05 stycznia 2008 | Styl życia | Joanna Bojańczyk

Polak za nic w świecie nie kupiłby telewizora rodzimej produkcji i rodzimej nazwy. Ubranie najlepiej jak francuskie‚ buty włoskie. Za to‚ jeśli chodzi o jedzenie‚ wstępuje w nas duch patriotyczny.

Chleb staropolski‚ szynka galicyjska‚ salceson z Podhala. Dobre‚ bo polskie. A jeżeli to polskie jest rodem z Krakowa‚ to już nie ma mocnych. W Krakowie bije serce kuchni polskiej‚ wszystko tam jest stare‚ konserwatywne i porządne....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7905

Spis treści

Aktywacja

Zamów abonament