Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wino, sztuka i nauka

19 września 2008 | Nauka | Krzysztof Kowalski

Para autorów to uznani światowi eksperci w dziedzinie Dionizosa. Każdy z nich ma na swoim koncie wiele książek i niezliczone artykuły o winie.

Tym razem wystąpili w duecie. Nie odkrywają Ameryki, piszą o tym, o czym można czytać w ich publikacjach od kilkudziesięciu lat. Ale jest to rzetelna wiedza. A ponieważ literatura dionizyjska w Polsce dopiero raczkuje, każda pozycja z tej branży jest mile widziana. Halliday i Johnson, Australijczyk i Anglik, są wytrawnymi przewodnikami po winnicach i piwnicach. Znają technologię tłoczenia dionizjaków. Wiedzą, czym dla wina jest klimat, czym ziemia. Wprowadzają czytelników w sferę modnych win bio.

J. Halliday, H. Johnson - Wino, sztuka i nauka

Wydawnictwo Iskry,

Warszawa 2008

s. 242

Brak okładki

Wydanie: 8121

Spis treści
Zamów abonament