Maciej Kuroń i zespół Voo Voo gotują
Mamut Live Cook – dwudniowy festiwal kulinarny zaplanowano we wtorek (7.10) i środę (8.10) w Pubie Lolek. Festiwalowi towarzyszyć będą warsztaty gotowania i... koncerty. Gwiazdy muzyki i kuchni spotkają się nad parującymi garnkami i na oczach publiczności przygotują potrawy z grzybów. We wtorek Mini Akademię Smaku, konkurs potraw z grilla i warsztaty kulinarne dla gości poprowadzi Maciej Kuroń. Tematem przewodnim będą leśne grzyby. Warsztatom towarzyszyć ma koncert zespołu Gribojedov i pieczenie jagnięcego udźca.
A w środę wszystkie oczy publiczności będą zwrócone na zespół Voo Voo. Jego lider Wojciech Waglewski wraz z szefem kuchni Sławomirem Kazą przygotują dla gości kurki w śmietanie, a o godz. 20, na zakończenie festiwalu, odbędzie się koncert grupy.
rox