Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Elektroniczny sommelier

19 listopada 2010 | Eko+ | Małgorzata Minta

Pragnąc przyciągnąć klientów, restauracje zastępują papierowe menu i karty win nowymi technologicznymi zabawkami

Klik, i wchodzisz w dział z przystawkami. Przy każdej potrawie zdjęcie – od razu łatwiej przewidzieć, co pojawi się na talerzu. Klik, i wyświetlają się propozycje dań pasujących do przekąski. Klik – pojawia się lista odpowiednich win. Wybierasz, klikasz et voila i zamówienie zostaje przesłane do kuchni.

Tak wygląda zamawianie dań w restauracji Global Mundo Tapas mieszczącej się w australijskim hotelu North Sydney Rydges. Jak można przeczytać na stronie restauracji, jest to pierwszy w Australii lokal, w którym tradycyjne, drukowane menu postanowiono zastąpić bardziej futurystycznym, zainstalowanym na iPadzie. Zamiast przerzucać strony karty dań, wystarczy musnąć palcem ekran tabletu.

Możliwość obejrzenia potrawy przed jej zamówieniem czy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8781

Spis treści
Zamów abonament