Elektroniczny sommelier
Pragnąc przyciągnąć klientów, restauracje zastępują papierowe menu i karty win nowymi technologicznymi zabawkami
Klik, i wchodzisz w dział z przystawkami. Przy każdej potrawie zdjęcie – od razu łatwiej przewidzieć, co pojawi się na talerzu. Klik, i wyświetlają się propozycje dań pasujących do przekąski. Klik – pojawia się lista odpowiednich win. Wybierasz, klikasz et voila i zamówienie zostaje przesłane do kuchni.
Tak wygląda zamawianie dań w restauracji Global Mundo Tapas mieszczącej się w australijskim hotelu North Sydney Rydges. Jak można przeczytać na stronie restauracji, jest to pierwszy w Australii lokal, w którym tradycyjne, drukowane menu postanowiono zastąpić bardziej futurystycznym, zainstalowanym na iPadzie. Zamiast przerzucać strony karty dań, wystarczy musnąć palcem ekran tabletu.
Możliwość obejrzenia potrawy przed jej zamówieniem czy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta