Menu kontra kelnerzy
Fantastyczne, oryginalne jedzenie, przystępne ceny i słaba obsługa to główne cechy nowo otwartej restauracji tajskiej Lemongrass, która zajęła miejsce po lokalu Ambasador w Alejach Ujazdowskich.
Gotuje tu Taj Sanad Changpuen, długoletni szef restauracji Orientalna w hotelu Sheraton. W ciemno można zamawiać jego kaczkę, tajski ryż czy makaron, zupy. To fachowiec z wieloletnim doświadczeniem, uśmiechnięty mistrz od orientalnych smaków. Lemongrass ma szczęście. Wnętrze urządzono w przebrzmiałym już nieco stylu chłodnej elegancji. Z kolorów dominuje zimny niebieski, nieco ocieplony egzotycznym drewnem. Najprzyjemniej jest w okolicy baru, w który wbudowano akwaria. Problem w tym, że niestety mocno szwankuje tutejsza obsługa. Kelner wykonał kilka numerów roku. Gdy zauważyłam, że mam uszczerbiony...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta