Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Udane zbiory i słabszy eksport hamują podwyżki

01 października 2009 | Ekonomia | Piotr Mazurkiewicz Beata Drewnowska

Koniec gwałtownego wzrostu cen żywności. W czwartym kwartale możliwa jest nawet ich stabilizacja

– W grudniu 2009 r. żywność i napoje bezalkoholowe mogą kosztować o 4 – 4,2 proc. więcej niż przed rokiem. Wzrost cen na takim poziomie to przede wszystkim efekt znacznych podwyżek w pierwszej połowie roku – mówi „Rz” Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

W pierwszym półroczu 2009 r. produkty spożywcze były o 4,5 proc. droższe niż w pierwszej...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8436

Spis treści
Zamów abonament