Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szturm smakoszy na festiwale

20 października 2015 | Życie Pomorza
W trójmiejskim Restaurant Week weźmie udział prawie  20 lokali
źródło: 123RF
W trójmiejskim Restaurant Week weźmie udział prawie 20 lokali

Polacy zaczęli doceniać dobrą kuchnię. Miasta prześcigają się więc w pomysłach na imprezy kulinarne.

beata drewnowska

Śledź bałtycki po gdyńsku, filet z dorsza w sosie maślano-winnym z kremowym risotto i fasolką szparagową oraz solidna porcja żeber pieczonych w whisky z wytrawną sałatą i sosem BBQ – to tylko niektóre z oryginalnych dań serwowanych przez trójmiejskie restauracje.

Blisko 20 z nich weźmie udział w imprezie Restaurant Week, która ruszy 23 października. Wszystkie one przygotowują popisowe trzydaniowe menu – przystawkę, danie główne oraz deser – w specjalnej cenie 39 złotych.

Chętnych, aby w tym czasie odwiedzić lokale, z pewnością nie zabraknie.

– Trójmiejskie restauracje mają swój niepodrabialny styl i skłonność do ciekawych eksperymentów, uwielbianych przez gości – uważa Weronika Lewandowska, jedna z realizatorów Restaurant Week.

Smaki łączą ludzi

Mieszkańcy Pomorza i tłumnie odwiedzający ten region turyści mają okazję nie tylko posmakować tego, co oferują tamtejsze restauracje. Okazją, aby spróbować regionalnych i tradycyjnych potraw, są także liczne festiwale i imprezy związane z jedzeniem i piciem....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10274

Wydanie: 10274

Spis treści
Zamów abonament