Syntetyczny enzym działa jak naturalne wino
Lek pomagający zwalczać otyłość, hamujący łaknienie, okazał się pomocny w walce z cukrzycą: poprawia tolerancję na glukozę i wchłanianie insuliny
Poprawia również wytrzymałość fizyczną, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, redukuje wchłanianie kalorii przez organizm i tym samym spowalnia proces starzenia się komórek. Opis właściwości nowej substancji zamieszcza czasopismo „Cell Metabolism”. Powstała ona w laboratorium Sirtis należącym do GlaxoSmithKline....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta