Pyszne nowe ciacho
Zygmuntówka. Tak nazywa się ciastko z bezą, bitą śmietaną, czekoladą i żurawiną, które zwyciężyło w konkursie na warszawską promocyjną słodycz. Pokonało 17 innych
Jurorzy już dwa dni temu zdradzali nam, że spośród 18 zgłoszonych do konkursu wypieków jeden się zdecydowanie wyróżniał – i formą i smakiem. – Jest naprawdę pyszny! – zachwalali.
W teatrze Kamienica ogłoszono wczoraj wyniki. I stało się jasne, że autorem zwycięskiego ciastka, które składa się m.in. z migdałowej podstawy przykrytej bezą, jest cukiernia Nova Witolda Teledzińskiego.
– To ciastko z biglem. Najzabawniejsze ze wszystkich. I największych rozmiarów....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta