Producenci przypraw zyskują w kryzysie
W 2009 r. wartość rynku dodatków do potraw przekroczy 800 mln zł
– Nie odczuwamy skutków spowolnienia gospodarczego. Konsumenci, oszczędzając, w pier-wszej kolejności rezygnują m.in. z chodzenia do restauracji. Ale za to częściej gotują w domu – mówi Sylwia Kalska, rzecznik prasowy firmy Kamis. Z danych firmy badawczej MEMRB wynika, że od maja 2008 r. do czerwca 2009 r. wydaliśmy w sumie na wszystkie przyprawy ok. 775,5 mln zł, czyli niemal 10 proc. więcej niż rok wcześniej. Przemysław Pająk,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta