Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jego wysokość śledź

24 grudnia 2008 | Po godzinach | Maria Synoradzka

Nic nie dorównuje polskiemu śledziowi w oleju lnianym przysypanemu świeżą cebulką z ciepłym ziemniakiem wyjętym z wody.

Na przykład w restauracji U Fukiera śledź podawany jest w kryształowym naczyniu z osobnymi, niewielkimi przegródkami na ziemniaka i gęstą, tłustą śmietankę. Jest posypany drobno pokrojoną cebulą i kiszonym ogórkiem.

Ta prosta, zwyczajna ryba prezentuje swój srebrny brzuch szykownie. Można toczyć spór o wyższość barszczu nad grzybową oraz o to, czy kutię zastąpić kluskami z makiem, ale w sprawie śledzia sprawa jest jasna: bez niego nie ma świąt!

Brak okładki

Wydanie: 8201

Spis treści
Zamów abonament