Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rzeczpospolita TV: Aleksiejuk: Leczenie wsparte przez odżywianie

31 października 2017 | Ekonomia
źródło: materiały prasowe

Największe zapotrzebowanie na żywienie medyczne jest w krajach, gdzie jest to w pełni refundowane – mówił Adam Aleksiejuk, dyrektor generalny Nutricii Medycznej w Polsce, Rosji, krajach bałtyckich i na Ukrainie. – W onkologii, chorobach genetycznych, alergii i neurologii wydaje się niezbędnym elementem, z którego środowisko medyczne korzysta podczas doboru odpowiedniego procesu terapeutycznego – mówił Aleksiejuk. Rynek żywienia medycznego w Polsce, którego wartość sięga 60 mln euro, rósł dwucyfrowo w ciągu ostatnich sześciu lat. – Średnio cały rynek rośnie rocznie o ok. 20 proc. Będą obszary, gdzie będzie to rosło pewnie trzycyfrowo – przekonywał. – W Polsce mamy dwie wspólne fabryki dla dywizji medycznej i żywności dla dzieci zdrowych – powiedział. ©℗—gba

Wydanie: 10892

Wydanie: 10892

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament