Przez żołądek do duszy
Tradycja | Radość z narodzenia Pana to okazja do świętowania przy bogato zastawionym stole. Kulinarne talenty mają szansę zabłysnąć.
Tuż przed Bożym Narodzeniem dom wypełniają aromaty pieczonych mięs, słodki zapach wyjętych z piekarnika ciast, korzennych przypraw, własnoręcznie robionego chleba. To prawdziwy kulinarny maraton – dla większości gospodyń okres wzmożonej aktywności, planowania menu, zakupów i stresu, czy na pewno wszystko się uda. Na szczęście z pomocą przychodzą przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury i smaki znane od dzieciństwa: pachnącej kapusty z grzybami, smażonego karpia czy kompotu z suszu.
Od barszczu po kutię
Już nasi przodkowie potrafili...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta