Sztuka współpracy
Mamy bardzo dobrej jakości żywność. Aby zachować jej konkurencyjność, trzeba współpracy producentów i dystrybutorów na zasadach wzajemnego szacunku – mówili eksperci.
Podczas panelu „Współpraca czy rywalizacja? Gdzie tkwi klucz do sukcesu polskiego rolnictwa i przemysłu spożywczego" uczestnicy zastanawiali się nad wypracowaniem optymalnego modelu produkcji i dystrybucji polskiej żywności, która uchodzi za jedną z najlepszych pod względem jakości na świecie.
Jan Krzysztof Ardanowski, minister rolnictwa, zauważył, że do branży rolniczej wchodzi nowe pokolenie, nie pamiętające patologicznej karykatury spółdzielczości z czasów PRL. To ludzie otwarci,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta