La rotisserie
Szef kuchni Paweł Oszczyk wciąż szuka nietypowych połączeń, lubi kulinarne żarty. W eleganckim wnętrzu podaje kompot z jabłek i rabarbaru, a na talerzu z deserem kładzie łyżeczkę pełną oranżady w proszku
Gotował dla królowej brytyjskiej‚ królowej i króla Szwecji‚ prezydentów RP‚ pisarza Paolo Coelho. Trzy produkty‚ które uważa za najbardziej pobudzające wyobraźnię kulinarną, to oliwa‚ soczewica i biała morska ryba. Jego ulubione przyprawy to: imbir‚ gałka muszkatołowa‚ a z polskich: majeranek. Chętnie eksperymentuje z zapomnianymi produktami:...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta