Alegloria
Kuchnia Magdy Gessler jest ekstrawagancka, pełna wariacji na tematy polskie, autoironiczna. Restauratorka, mistrzyni kreowania nastroju, pięknych miejsc i wyrafinowanych dań, stworzyła już ponad 20 restauracji.
Wnętrza podziemi zostały urządzone po królewsku. Bar jest zrobiony z soli (można polizać). Sale są jasno oświetlone i przestronne, dodatkowo powiększają je lustra. Pośrodku głównej stoi wielkie drzewo z wymalowanymi na nim truskawkami. Widać kuchnię z białymi kaflami. Na oczach gości bywa pieczona cała gęś, są lepione pierogi, gotowane polskie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta