Sekrety kuchni szefów innowacji, czyli o innowacjach ze smakiem
Katarzyna Królak-Wyszyńska, Chief Opportunity Explorer, Innovatika
Każdy przedsiębiorca i menedżer jest twórcą. Niektórzy stają się mistrzami – tworzą dzieła, które są wyjątkowe, trwałe i mają wpływ na innych. Tych nazywamy innowatorami. Warto spojrzeć na ich przepisy i sprawdzone receptury – mogą one służyć wielu twórcom jako inspiracja, która doprowadzi ich do mistrzostwa i innowacji.
Cel przede wszystkim
Skoro o przepisach mowa, zastanówmy się, co skłania nas do kupienia gazety z przepisami lub książki kucharskiej. Powody mogą być różne – od kolekcjonerskich poprzez chęć urozmaicenia świątecznego śniadania, aż po zachwyt potrawą na okładce. W każdym przypadku mamy cel, odpowiednio będzie to np.: posiadać jedną z najbogatszych kolekcji przepisów, sprawić przyjemność rodzinie, skosztować pięknie wyglądającej potrawy.
Cel potrzebny jest każdemu innowatorowi. Bez wizji tego, co chcemy osiągnąć, trudno byłoby tam dojść. Cel należy pielęgnować i mieć zawsze w zasięgu wzroku – on wyznacza kierunek, w którym będziemy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta