Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jesienne klimaty: antonówka i tarta tatin

31 października 2008 | Po godzinach | Maria Synoradzka

Antonówka jest modna! W tym tygodniu polecam lokaliki do których można wpaść na jesienne wypieki z antonówką w roli głównej. Kilka miejsc w Warszawie promuje tą bardzo starą odmianę jabłoni, wypieraną przez współczesne krzyżówki. W „to lubię” przy Freta 10. podają antonówki zapiekane w piecu pod grubą warstwą słodkiej kruszonki. „U Vincenta” przy Nowym Świecie pieką codziennie smakowitą tartę słynnych sióstr Tatin – wyłącznie z antonówkami! Polecam też drożdżowe placki z jabłkiem w lokaliku przy Mokotowskiej 45 czyli w „Słodkim Słonym”.

Brak okładki

Wydanie: 8157

Spis treści
Zamów abonament