Ceny drobiu mogą jeszcze wzrosnąć
Polski drób jest coraz droższy. Podwyżki nie rekompensują jednak w pełni wyższych kosztów ponoszonych przez firmy
– Najbardziej odczuwalna dla konsumentów jest podwyżka cen filetów drobiowych. Jeszcze kilka miesięcy temu w sklepie kosztowały one ok. 13 zł za kilogram, a dziś już nawet około 18 zł – wyjaśnia Jacek Lewicki, prezes grupy Drosed, producenta m.in. pasztetu podlaskiego. W górę z ok. 6 do 8 zł poszły także ceny tuszek kurczaków.
Nieco wolniej od kurczaków drożały indyki. Krystyna Szczepkowska, rzecznik...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta