Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ceny drobiu mogą jeszcze wzrosnąć

11 maja 2011 | Ekonomia | Beata Drewnowska

Polski drób jest coraz droższy. Podwyżki nie rekompensują jednak w pełni wyższych kosztów ponoszonych przez firmy

– Najbardziej odczuwalna dla konsumentów jest podwyżka cen filetów drobiowych. Jeszcze kilka miesięcy temu w sklepie kosztowały one ok. 13 zł za kilogram, a dziś już nawet około 18 zł – wyjaśnia Jacek Lewicki, prezes grupy Drosed, producenta m.in. pasztetu podlaskiego. W górę z ok. 6 do 8 zł poszły także ceny tuszek kurczaków.

Nieco wolniej od kurczaków drożały indyki. Krystyna Szczepkowska, rzecznik...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum
Brak okładki

Wydanie: 8924

Spis treści
Zamów abonament