Piekarnia koszerna tak, że można jeść z podłogi
Tłuszcz wypalono na ścianach ogniem. Formy wypiaskowano. Pierwsza w stolicy piekarnia koszerna sprzedaje wszystkie rodzaje pieczywa
Gdy byłam mała, kupowałam tam bułki. Były pyszne. Teraz piekarnia ta dostała certyfikat koszerności – wspominała rzeczniczka Gminy Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie Joanna Korzeniewska.
W piekarni Peterek-Jankowska przy ul. Redutowej 48 chleb wyrabia już trzecie pokolenie rodziny Peterków. Pieczywo jest bez dodatków chemicznych.
– Dziadek piekł i moja mama piekła. To za...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta