Kuchnia wraca do korzeni
Powiedz mi, jak jesz, a powiem ci, jak wygląda twoje życie - mówi w rozmowie z Adamem Tycnerem, Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska
Rz: Coraz więcej gospodarstw rolnych i firm ubiega się o certyfikat ekologiczny. Czy Polacy rezygnują z fast foodów na rzecz zdrowego jedzenia?
Jacek Szklarek: Rzeczywiście, polscy konsumenci są coraz bardziej świadomi. Jednak zmiana następuje bardzo powoli.
Nie można jeszcze mówić o takim boomie na ekologiczne jedzenie jak w Niemczech, gdzie niedługo 20 proc. całej żywności będzie miało certyfikaty...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta