Wino dobre, bo podgrzane
Kiedy pada hasło „Madera”, częściej myślimy o winie niż o wyspie. Trunek wziął od niej nazwę, lecz sława wina przewyższyła sławę wyspy.
Wino Madera będzie nam towarzyszyło podczas całego pobytu na wyspie, dobrze więc poznać je na początku wizyty, by wiedzieć, który rodzaj madery i w jakich okolicznościach pić. W tajniki produkcji i historii wina wprowadzi nas wizyta w The Old Blandy Wine Lodge mieszczącym się w XVI-wiecznym klasztorze w centrum Funchal. Tam też będziemy mogli skosztować różnych rodzajów madery w nastrojowym wnętrzu, którego ściany od...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta