Karp zrobi się sam
Już czas pomyśleć o daniach na świąteczny stół. Karpia w galarecie, makowiec, barszcz i wiele innych smakołyków na wynos oferują warszawskie restauracje i hotele. Można zdecydować się na dania tradycyjne lub nowoczesne, wyrafinowane i proste – od sałatki jarzynowej po pasztet z kuropatwy nadziany morelą... Poniżej niektóre propozycje.
Ferajna, ul. Grzybowska 63, tel. 600 552 602
Barszcz czerwony z uszkami (35 zł/l), zupa grzybowa z łazankami (39 zł/l), pasztet z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta