Dni, że palce lizać
W V Dniach Produktów Tradycyjnych Polskie Smaki udział wezmą producenci z województwa łódzkiego, gdzie kultywowanie dziedzictwa kulturowego, w tym kulinarnego, i rozwój produkcji lokalnej żywności jest ważnym elementem rozwoju społecznego oraz gospodarczego.
Jedną z pierwszych Pereł, tj. głównych nagród w ogólnopolskim konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo”, otrzymał produkt z tego regionu – chrzan nadwarciański po staropolsku. W minionym roku na listę produktów tradycyjnych wpisano kapłonek. To potrawa z czerstwego chleba pokrajanego w kostkę, zalanego wrzątkiem z dodatkiem roztartego z solą czosnku i tłuszczu, najlepiej smalcu ze...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta