Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zaskoczenia i odkrycia

29 maja 2009 | Po godzinach | Monika Kucia
Każde danie w Fusion to wielopiętrowa konstrukcja – wyrafinowana i nowoczesna (Fusion)
źródło: Życie Warszawy
Każde danie w Fusion to wielopiętrowa konstrukcja – wyrafinowana i nowoczesna (Fusion)

Fusion, hotel Westin, al. Jana Pawła II 21, tel. 022 450 86 31, czynne: pon. – pt. 6.30 – 10.30, sob. – niedz. od 7.30, lunch: 12 – 18, kolacja: 18 – 22.30, można płacić kartą.

Liście bananowca służą tu jako serwetki, mięso opala się żywym ogniem. Grzybki enoki zawijane są w cieniutki plaster mango, a do zupy dostajemy pipetę z olejem chilli, żeby samodzielnie zdecydować o stopniu jej ostrości.

Fusion od początku była w awangardzie polskiej gastronomii. To tu Artur Grajber, obecnie szef kuchni w Sheratonie, robił pierwsze w Warszawie pikantne sorbety z chilli i grejpfruta czy z banana i imbiru. Teraz łączenie produktów pochodzących z Azji z tymi znad Morza Śródziemnego czy Mazowsza to już standard. Ale w Fusion nadal czeka nas wiele niespodzianek, choćby sorbety szefa cukierni Adama Jakubowskiego. Robi z kiwi z marakują, cynamonu z szałwią, czarnej porzeczki z kardamonem i z limonki z wasabi (20 zł).

Aktualny szef...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8331

Spis treści
Zamów abonament