Zaskoczenia i odkrycia
Fusion, hotel Westin, al. Jana Pawła II 21, tel. 022 450 86 31, czynne: pon. – pt. 6.30 – 10.30, sob. – niedz. od 7.30, lunch: 12 – 18, kolacja: 18 – 22.30, można płacić kartą.
Liście bananowca służą tu jako serwetki, mięso opala się żywym ogniem. Grzybki enoki zawijane są w cieniutki plaster mango, a do zupy dostajemy pipetę z olejem chilli, żeby samodzielnie zdecydować o stopniu jej ostrości.
Fusion od początku była w awangardzie polskiej gastronomii. To tu Artur Grajber, obecnie szef kuchni w Sheratonie, robił pierwsze w Warszawie pikantne sorbety z chilli i grejpfruta czy z banana i imbiru. Teraz łączenie produktów pochodzących z Azji z tymi znad Morza Śródziemnego czy Mazowsza to już standard. Ale w Fusion nadal czeka nas wiele niespodzianek, choćby sorbety szefa cukierni Adama Jakubowskiego. Robi z kiwi z marakują, cynamonu z szałwią, czarnej porzeczki z kardamonem i z limonki z wasabi (20 zł).
Aktualny szef...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta