Piąty raz ze smakiem
Od czterech lat Praska Giełda Spożywcza wychodzi naprzeciw rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty spożywcze z naturalnych składników, oparte na tradycyjnych metodach wytwarzania. Potrzeba stworzenia krajowego rynku na te wyroby skłoniła Praską Giełdę Spożywczą do działań, aby na jej terenie produkty tradycyjne znalazły stałe miejsce w obrocie handlowym na szerszą skalę. Temu celowi służą także organizowane co roku Dni Produktu Tradycyjnego Polskie Smaki
– Smaki w polskiej tradycji goszczą coraz częściej u naszych producentów, hurtowników i kupców, a ich oferta dla klientów jest coraz bogatsza – mówi Janusz Dąbrowski, dyrektor ds. promocji Praskiej Giełdy Spożywczej. – Łączy ona imponujący dorobek tradycji kulinarnej polskich regionów ze współczesną, wysoką jakością wytwarzania. Dzięki temu stajemy się miejscem spotkań i wymiany towarowej między lokalnymi producentami z różnych części kraju i dystrybutorami oraz kupcami...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta